Website på Dansk! Website in English Website på Norsk! Email
jDansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Scandinavian Dive Team on LinkedInDansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand


Similan Islands Liveaboard dykning med M/V VILAI SAMUT och MANTA QUEEN

Liveaboard dykning är den ultimative resform om man vil dyka och utforske et af Världen's 10 Bästa Dykplatserne - Similan och Surin Islands. Önsker du en upplevelsesrig dyksemester med smukt natursceneri på ytan och absolut enestående undervattens landskab, koraller och marinliv, så er den här lige til deg.

Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand


Liveaboard Dykning - vad är det?


Er du inte bekendt med begrebet "Liveaboard", så er forklaringen ganske enkel: Du spiser på båten, du sover på båten, och bäst av alt, du dyka direkte från båten ned på dykplatser i topklasse. Hva kunne väre bättre for en dyk entusiast? Du behövs inte väre en erfaren dykker för at kunne nyta av en liveaboard tur. Du kan kombinere dykningen med en tur til stranden, snorkle med tutles, göra en lille klatretur på på dom enorme granit klipperna som finns på Similan Islands. Du kan också bliva certificert som Open Water Diver ombord med instruktör Sören Egeberg. Det er din chance för at läre at dyka på en af Världens bästa dykplatser. Du vil få dit livs dyksemester på MV Vilai Samut eller MV Manta Queen.

Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand

Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand


Her börjar dit Similan dykä
ventyr:

Liveaboard gäster ankommer til udstyrs check i vora dykker center inte senere end kl. 16.00. Vi har avgang från Khao Lak kl 19 och körer herifrån til Taplamu pier nära Khao Lak. Ved ankomsten til båten presenterar vi vår dykpersonal och besättning, därefter visar vi dig till din hytt. Senare får du en heltäckande genomgång så att du blir bekant med hur det fungerar på båten och vilka regler och säkerhetsrutiner som gäller ombord.

Före middagen är en bra tid för att samla ihop och kontrollera din utrustning med din guide så att du är redo för ditt första dyk nästa morgon. Efter middagen som vi äter ombord på båten, beger vi oss iväg ca kl 20.00. Luta dig tillbaka och njut av färden till Similan Islands under en stjärnfylld himmel. Vi anländer omkring midnatt. Att färdas på natten är det bästa sättet, så kan du sova under tiden och vakna upp utvilad och fräsch vid Similan Islands, redo för ditt första fantastiska dyk.

Vi dyker runt Similan Islands under 2 dagar, sedan beger vi oss norrut till ön berömd för manta, Koh Bon. 
Efter det fortsätter vi nordväst till ett av de bästa dykställena Thailand har att erbjuda, Koh Tachai. Efter ett fantastiskt dyk på Tachai beger vi oss vidare till Surin Islands med den berömda Richelieu Rock.


Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand

Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i ThailandHär presenterar vi ett typiskt dagsschema med os ombord på vore liveaboards:

Dag 1, väckning kl 06.30. Du får en lätt frukost med kaffe, rostat bröd och färsk frukt. Till efter dyket kan du beställa kokt ägg, stekt ägg, omelett, pannkakor, fattiga riddare (French toast), korv och skinka. Vi serverar också tyskt mörkt bröd, müsli, cornflakes, havreflingor, och det finns alltid mängder av färsk frukt på bordet: vattenmelon, bananer, ananas, apelsiner. Vätskeersättningsdryck (typ sportdryck) finns alltid fritt tillgänligt för dig under turen, detta för att motverka uttorkning. Du får en genomgång/briefing om dykstället och dyksäkerhet inför varje dyk.

Alla dyk är multileveldyk. Alla dykare måste dyka med en parkamrat. Våra dykguider har datorer och är erfarna på dykställena. Några av dem har minst 1,000 dyk på Similan vilket innebär att om du har några särskilda önskemål, t ex att se sjöhäst, nakensnäckor, "Ghost pipe fish", så är detta teamet som kan hitta dem åt dig.

Dyk 1, kl 07.30, Det första dyket är vad vi kallar ett "check dive". Vi får en uppfattning om hur luftkonsumtionen är hos de olika dykarna. Vi kan då placera dykare med liknande luftkonsumtion i samma grupp, om de så önskar. Dyktiden är 55 minuter, sedan gör vi ett 5 minuters säkerhetsstopp. På de allra flest dyken plockas vi upp av vår Liveaboard eller vår gummiflotte vilket ger en lätt och stressfri dykning. 

Efter frukost har du 3 timmar till nästa dyk. Du kan åka till stranden med vår 40 hk-gummibåt och ta en promenad längs de öde stränderna, eller ta en tur längs någon av djungelpromenaderna, snorkla på revet, svalka dig i din luftkonditionerade hytt, eller bara koppla av på båten med de nya vännerna du får på detta fantastiska safari. Fiskböcker finns ombord om du vill läsa.

Dyk 2, kl 11.30. Efter ditt andra otroliga dyk är det lunch kl 13.00. När lunchen är avnjuten kan du besöka ön eller bara koppla av ombord på M/V Harmony. Du kan alltid snorkla runt båten då den ligger för ankare nära öarna.

Dyk 3, kl 15.30. Efter det här dyket serveras snacks, frukt och dryck fram till ditt nattdyk. Snorkla, simma eller besök stranden. Vi har en kajak som du kan använda mellan dyken.

Dyk 4, 19.00. Nattdyket, eller skymningsdyket, görs om du önskar. Kl 20.00 serveras middag. Koppla av, prata och reflektera över dagens vackra upplevelser som du fått tillsammans med dina nya vänner. Vi har många fiskböcker ombord så att du kan lära dig mer om vad du har sett.

Vi dyker under 3 dagar och dag 4 består av 2 dyk på morgonen och sedan beger vi oss tillbaka till Khaolak. Vi anländer Taplamu pier ungefär kl 14.00, vilket ger dig tid till att resa vidare om du behöver.

 

Vad du behöver ta med dig ombord på liveaboard safari: 

För att göra det så bekvämt som möjligt bör du bara ta med dig en liten väska. Du behöver inte mycket kläder på ditt safari. Du kan lämna övrigt bagare och värdesaker i vårt dykcenter eller på ditt hotell.

Här har du en lista över vad du bör ta med dig:

 • Handduk

 • Kläder såsom shorts och t-shirt.

 • Solglasögon, hatt och solskyddsfaktor då temperaturen dagstid kan nå upp till 30-35 grader C.

 • Toalettsaker (tandborste, duschartiklar m m)

 • Dykkort (certifieringskort)

 • Lite pengar för öl och dryck. Öl serveras endast efter ditt sista dyk.

  Om du är en PADI-dykare och av någon anledning inte har ditt certifieringskort med dig, kan vi kontrollera det med PADI på några minuter via Internet. Vi säljer loggböcker och du kan hyra digitalkameror och dykdatorer ombord på M/V Harmony. Vi har ett komplett Första hjälpenpaket ombord så du behöver inte oroa dig för sjösjuka, plåster, dålig mage och andra mindre krämpor.

  Dansk Similan Islands Liveaboard dykning med M/V Harmony | Dykning i Thailand


  Priser för 4 dager/4 nätter liveaboard safari på M/V MANTA QUEEN

  Liveaboard Safari - 2 dage Similan Islands, 1 dag Koh Bon/Koh Tachai, 1 Dag Richelieu Rock - 14 dyk ialt!*

  A/C 4 pers. quadcabin: 19,300 THB
  A/C 2 pers.Dbb. Bed cabin: plus 2,500 THB
  A/C 2 pers. twincabin: plus 2,500 THB

  * Prisen includerer park fees samt udstyrsleje


  Priser för liveaboard safari på M/V VILAI SAMUT

  (Pris per person)
  Dage/Nätter
  Normal Tur Pris
  4 bed cabin
  3/3
  17 400 B
  Twin bed cabin
  3/3
  18 400 B
  Double bed cabin
  3/3
  18 900 B

  (Pris per person)
  Dage/Nätter
  Normal Tur Pris
  4 bed cabin
  4/4
  19 900 B
  Twin bed cabin
  4/4
  20 900 B
  Double bed cabin
  4/4
  21 400 B


  * Special price for 5 day Newyear Trip: 4 Bed 21.900, Twin 22.900, Dbb 23.400 B
  * Prisen includerer park fees samt udstyrsleje


  >>Se Scandinavian Dive Team komplet prisliste