Website på Dansk! Website in English Website på Norsk! Email
jDansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Scandinavian Dive Team on LinkedInDansk dykkerkursus i Thailand - Koh Tao med dansk instruktør til billig pris på Ban's Diving Resort


Thailand's Koh Tao: Sol, strand, palmer, PARADIS!

Kritvita stränder, tropiskt vatten, gröna berg och fascinerande klippformationer. Koh Tao har allt man kan önska sig och fyller verkligen bilden av den där tropiska ön vi alla drömmer om.

Koh Tao som betyder sköldpaddsön på svenska är Thailands tjugonde största ö och är 21 kvadratkilometer. Vid senaste folkbokföringen för ön så var det 650 fast boende personer på ön, därtill skall nog läggas ytterligare ca 100 "utlänningar" och tillflyttade! Sett från sidan, så löper där en bergskam över Koh Tao som sträcker sig från norr till söder. Detta betyder att det alltid är en läsida på ön året om oavsett vilket håll vinden blåser ifrån. Så det är aldrig något problem att besöka en av Koh Taos 10 vackra bukter för att simma eller snorkla.

Vi rekommenderar att ni besöker www.on-koh-tao.com, för att se foto och fakta om stränderna på Koh Tao.

>> Så kommer du til Koh Tao

Med flyg
Det snabbaste (samt dyraste) sättet att ta sig till Koh Tao är att flyga. Resan går från Bangkok airport till Koh Samui. Bolaget som står för flygningarna heter Bangkok Airways och har en flygning nästan varje timme. Från Koh Samui finns det många överfartsmöjligheter. Om vädret är bra och det inte blåser för mycket kan du ta den snabbaste speedbåten (ca 500 baht). Men om det är mycket vågor så är detta sättet ett test även för den mest sjöstarke sjöman, så var säker på att kolla upp väderprognosen. Andra alternativ är Songserms expressbåt (ca. 300 baht), som avgår från Nathon kl 08.30 varje morgon. Den tar ca. 2.5 timme. Utöver detta så finns det riktigt långsamma båtar (ca.200 baht), som tar allt emellan 4-6 timmar och som avgår på diverse tider(det bästa är att höra sig för). På Koh Samui finns det en lång rad av mindre resebyråer som kan hjälpa till att boka båtbiljett, samt bidra med pickup från ditt hotell eller bungalow.

Med tåg eller minibuss från Bangkok
OM budgeten inte tillåter er att flyga så är tåg och bussförbindelserna mycket goda. Kommer man från Bangkok är det lättast att ta sig till kuststaden Chumphon, kommer man från söder (dvs. Phuket eller Krabi) så är Surat thani det lättaste. Det finns många resebyråer på Khao San Road som säljer "kombinerade biljetter" dvs biljetter som inkluderar transport till berörd stad samt överfarten med båt. Det mest bekväma är att ta tåget, men det är färre avgångar och oftare fullbokat vilket gör denna möjligheten aningen oflexibel. Check Kohtaotickets.com för mer info om hur man tar sig hit.

Dansk dykkerkursus i Thailand - Koh Tao med dansk instruktør til billig pris på Ban's Diving Resort

Check kohtaotickets.com för en mer detaljerad beskrivning om hur man tar sig hitl.

Home I Big Blue Diving I PADI Dykkurser I Dykning Koh Tao I Om Koh Tao I Kontakta Rune