Website på Dansk! Website på svenska! Website in English!


jDansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Dansk Similan island liveboard Scandinavian Dive Team on LinkedIn
Infromasjon om Koh Tao ThailandInformasjon Koh Tao - Thailand: Sol, strand, palmer, PARADIS!

Koh Tao er en vakker tropisk øy i Gulf of Thailand, og en av de letteste stedene i verden for å lære å dykke. Vi har mange lune viker rundt øya og fantastiske korallrev som er alle mindre enn 20 minutter unna med båt, og det betyr mindre tid på båten og mer tid under vann med
vår fantastiske marine livet. Været er som regel blå himmel, strålende sol og krystallklart vann med en temperatur på 28-31 grader. Det er virkelig et lite paradis, som kan glede seg til å se!

Koh Tao eller "Turtle Island 'er liten, men har alt hva du kan ønske deg innen rekkevidde. Bans er plassert direkte på stranden i Sairee Beach, det mest populære området på Koh Tao. Våre dykk har egen restaurant og bar med øyas beste thai mat og pizza, har vi gratis WIFI. Slutten av dagen er det best å ta kameraer, kaste deg ned på en solseng med en drink og nyte en av verdens vakreste solnedganger. Noen få minutters gange fra vår resort er i en overflod av Internett-kafeer, europeiske og Thai restauranter, barer, bakerier, kaffebarer, suvenirer, endre, ATM og 7/11.

Koh Tao er Thailands tyvende største øy, måle totalt 21 kvadratkilometer. På den siste folketellingen var det 650 fastboende på øya, vil dette være en 100 'utlendinger' og tilfyttere! Sett fra siden, kjører en "fjellkjede" langs Koh Tao fra nord til sør, betyr dette at det er alltid en lesiden av Koh Tao året, nesten uansett hvor vinden blåser. Så det er aldri noen problember å svømme eller snorkle i en av Koh Taos totalt 10 vakre bukter. Du tar din norske PADI dykkekurs på Sairee Beach, hvor Bens Diving Resort ligger rett på solnedgang side av øya.

>> Slik kommer du deg til Koh Tao

Med fly
Den hurtigste(og dyreste) måten å komme seg til Koh Tao på er å ta fly. Veien går fra Bangkoks nye lufthavn til Koh Samui. Selskapet som har denne ruten heter Bangkok Airways og flyr nesten hver time. Fra Koh Samui finnes det mange overfartmuligheter. Hvis været er godt og det ikke blåser for mye, anbefaler jeg en av de raske speed båtene (ca 500 bath), disse bruker ca 1,5 time .Hvis det er bølger er denne form for transport kun for de mest sjøsterke, så husk og sjekk værmeldingen før du drar. Andree mulighet er Songserms ekspress båt (ca 300 bath) som har avgang fra Nathon kl.08.30 hver morgen. Turen tar ca 2 1/2 time. Utenom disse finnes det også en rekke "langsomme" båter (ca 200 bath) som tar alt fra 4-6 timer og som har avreise til alle døgnets tider (Det beste er og spørre de forskjellige reisebyråene). På Koh Samui finnes det en rekke små turistbyrå, som man kan gjøre billettreservasjon til overstående og som også kan sørge for pick up til ditt hotell eller bungalow.

Med tog eller buss fra bangkok
Om du vil spare noen kroner på reisen er det buss og tog forbindelsene gode. Kommer man fra Bangkok er det lettest og ta seg til Havnebyen Chumporn, kommer man sydfra(dvs. Phuket eller Krabi) er det raskeste og ta seg til Surat Thani. De mange reisebyrå på Kao Sand Road tilbyr "Kombi billett". Dvs, billetter som inkluderer transport til de Chumporn, samt overfart med båt. Det behageligste er å ta toget, men det er færre avganger og ofte fullbooket, hvilket gjør denne muligheten noe ufleksibel.

Dansk dykkerkursus i Thailand - Koh Tao med dansk instruktør til billig pris på Ban's Diving Resort